Däck, Fälgar och tillbehör - Fråga en oberoende däckexpert

Ta kontakt med oss! Vi har ett välfyllt lager som kan tillgodose alla dina däck- och fälgbehov. Med våra kontakter inom branschen kan vi garanterat skaffa fram precis vad du behöver snabbt och smidigt.

Däck, Fälgar och tillbehör - Fråga en oberoende däckexpert

Ta kontakt med oss! Vi har ett välfyllt lager som kan tillgodose alla dina däck- och fälgbehov.

Fråga en oberoende däckexpert

Kvalitet hos Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon

Langes Gummiverkstad – Tunga Fordon har ett stort och välfyllt lager av däck som passar varje bilmodell och alla vägunderlag. Men vi har också ett välsorterat lager av både stål- och lättmetallfälgar att montera på däcken. Hos oss hittar du ett brett urval av snygga och hållbara fälgar i olika material, utformning och inpressningsdjup – till tyngre fordon som lastbilar, bussar, grävmaskiner, skogsmaskiner och entreprenadmaskiner.

Vi har också ett nära samarbete med ledande leverantörer av både däck och fälgar, vilket gör att vi kan garantera högsta kvalitet och hög service till angenäma priser. Vi kan snabbt leverera de däck & fälgar du behöver, när du behöver dem, från vårt eller någon av våra leverantörers lager.

Stort utbud av däck och fälgar hos Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon!

Kontakta oss på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon

Ta kontakt med oss! Vi har ett välfyllt lager som kan tillgodose alla dina däck- och fälgbehov. Med våra kontakter inom branschen kan vi garanterat skaffa fram precis vad du behöver snabbt och smidigt.

Utöver däck och fälgar erbjuder vi också alla de tillbehör som du kan tänkas behöva. Allt från slangar till vikter och ventiler. Kolla alltid med oss först!

FAQ

vanliga frågor om däck & fälgar

Se till att däckstorleken matchar din bils rekommendationer, vilket du hittar i bilens handbok eller på däckinformationsetiketten som ofta sitter på dörrens insida. En korrekt däckstorlek garanterar bästa möjliga prestanda och säkerhet.

Mönsterdjup för sommardäck
Säkerhetsrekommendationen är minst 3 mm för sommardäck. När mönsterdjupet blir mindre än 3 mm ökar risken betydligt för längre bromssträcka och vattenplaning vid vått väglag. Sommardäcken är olagliga när mönsterdjupet är under 1,6 mm

Mönsterdjup för vinterdäck
Säkerhetsrekommendationen är minst 5 mm för vinterdäck. Vinterdäck som ska fungera vid våta, slaskiga eller snöiga förhållanden och samtidigt kunna ge bra friktion på is måste ha ett djupt mönsterdjup. När mönsterdjupet blir mindre än 5 mm minskar däckets förmåga att leda bort slask och få grepp på is. Vinterdäcken är olagliga när mönsterdjupet är under 3 mm vid vinterväglag under perioden 1 december till 31 mars.

Tung lastbil, tung buss och personbil klass II (husbil) med en totalvikt över 3,5 ton måste ha minst 5 millimeter mönsterdjup när krav på vinterdäck gäller. Detta gäller samtliga däck på fordonet, men inte för tillkopplade släpfordon där gäller 1,6 millimeter.

För stadskörning kan lågbrusdäck vara ett bra val, medan SUV-ägare eller de som ofta kör i terräng kan föredra all-terrain-däck. Tänk på årstid, klimat och vägunderlag när du väljer däcktyp.

Sommardäck är optimerade för varma temperaturer och våta vägar, vinterdäck för kalla temperaturer och snö/islager.

Större fälgar kan förbättra bilens utseende och kurvtagningens prestanda men kan också leda till en hårdare körupplevelse. Mindre fälgar kan däremot ge en mjukare körupplevelse och bättre bränsleeffektivitet.

Ja, det är viktigt att balansera nya däck för att förhindra vibrationer i ratten och ojämnt däckslitage, vilket förlänger däckens livslängd och förbättrar körkomforten.

Däckrotation rekommenderas var 5 000 till 10 000 km för att främja jämnt slitage och förlänga däckens livslängd.

Däckets belastningsindex anger den maximala vikt däcket kan bära, medan hastighetsbetyget visar den högsta rekommenderade hastigheten för däcket. Det är viktigt att välja däck som möter eller överträffar din bils specifikationer.

Det rekommenderas inte att blanda däck av olika märken, mönster eller storlekar eftersom det kan påverka bilens hantering och säkerhet. Försök att hålla alla fyra däcken lika för bästa prestanda.

Lättmetallfälgar är lättare, vilket kan förbättra acceleration och bränsleeffekt

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däckfrågor kring tunga fordon.

016 51 55 11
langeslv@kransensgummi.se

Måndag – Fredag 7.00 – 16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon!

Stefan Blomqvist

Verkstadschef

Ricky Blomqvist

Däcktekniker

Jimmy Nordström

Däcktekniker

Mikael Hörnell

Däcktekniker