Kontakta Langes för sommardäck till ditt tunga fordon

Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon hjälper dig att hitta rätt sommardäck för ett säkert väggrepp i både regn och solsken.

Kontakta Langes för sommardäck till ditt tunga fordon

Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon hjälper dig att hitta rätt sommardäck för ett säkert väggrepp i både regn och solsken.

Uppgradera ditt väggrepp: Expertvalda sommardäck för alla äventyr

Rätt däck för rätt årstid

Sommardäck är speciellt utformade för att passa sommarens vägförhållanden. De är gjorda av gummiblandning som ska klara av hög påfrestning och ska ha ett mönster som klarar av att leda bort vatten när man kör på blöta väglag. 

Sommardäckens utformning innebär dock att de slits snabbare än vinterdäck. Och har man dessutom kört med fel hjulinställning eller lufttryck kan de även ha slitits ojämnt. Därför är det viktigt att man regelbundet kontrollera mönsterdjupet så att man vet när det är dags att byta ut dem. Det är godkänt med ett mönsterdjup som går ner till 1,6 mm, men du bör känna till att däckens våtgrepp börjar försämras redan vid mönsterdjup på 3 – 4 mm.

Kontakta oss på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon

Vi har sommardäcken till ditt tunga fordon

Kontakta oss nästa gång du behöver köpa sommardäck, så hjälper vi dig att hitta rätt däck till ett bra pris. Vi navigerar dig igenom de många olika märken, typer och modeller som erbjuds på marknaden. Och som oberoende däckexpert kan vi garantera dig en helt fristående bedömning vad gäller däck, deras kvalitet och egenskaper.

FAQ

vanliga frågor om sommardäck

Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana.

Sommardäck är gjorda av en hårdare gummiblandning som ger bättre grepp och hantering på varma och våta vägar. De har ett mindre aggressivt mönster jämfört med vinterdäck och är inte lämpliga för körning i snö och is.

Sommardäck har oftast lägre rullmotstånd jämfört med vinterdäck, vilket kan leda till en förbättring i bränsleeffektiviteten.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däckfrågor kring tunga fordon.

016 51 55 11
langeslv@kransensgummi.se

Måndag – Fredag 7.00 – 16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon!

Stefan Blomqvist

Verkstadschef

Ricky Blomqvist

Däcktekniker

Jimmy Nordström

Däcktekniker

Mikael Hörnell

Däcktekniker