Vi har rätt vinterdäck till just ditt tunga fordon!​

Är du redo att möta vinterns utmaningar? Hos Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon hittar du expertisen och utbudet för att säkra ditt val av vinterdäck. Vi hjälper dig att navigera bland däck som möter just dina behov.

Vi har rätt vinterdäck till just ditt tunga fordon!​​

Är du redo att möta vinterns utmaningar? Hos Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon hittar du expertisen och utbudet för att säkra ditt val av vinterdäck. Vi hjälper dig att navigera bland däck som möter just dina behov.

Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon hjälper dig att hitta rätt vinterdäck till ditt tunga fordon.

för säker körning på den Nordiska vinterns växlande väglag.

Dina vinterdäck är bland de viktigaste investeringarna du gör i din bil. Under tider av halka, snö och is kan bra vinterdäck vara avgörande för att öka trafiksäkerheten.

Som oberoende däckexpert kan vi på Langes Gummiverkstad – Tunga Fordon ta fram de bästa däcken för just ditt tunga fordon och dina förutsättningar. Och vi kan dessutom leverera dem med en personlig kvalitetsgaranti så att du känner dig trygg med ditt köp. Vi håller noggrann koll på utvecklingen inom vinterdäck, och baserar våra rekommendationer på resultaten från de senaste testerna.

Maximera din vintersäkerhet: Välj rätt vinterdäck hos oss på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon!

Kontakta oss för allt inom vinterdäck

Kontakta oss nästa gång du behöver köpa vinterdäck, så hjälper vi dig hitta rätt däck till ett bra pris.

Vi navigerar dig igenom de många olika märken, typer och modeller som är anpassade till vitt skilda fordon och väglag. Kanske behöver du vinterdäck som erbjuder betydligt bättre väggrepp på isiga vägar med stor halka, som överlag klarar sig bättre på barmark, blöt asfalt och ”normala” syd- eller mellansvenska snöförhållanden.

FAQ

vanliga frågor om vinterdäck

Samtliga däck på bilar med en totalvikt över 3500kg ska ha ett mönsterdjup på minst 5 millimeter när det är vinterväglag. Släpfordon ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6mm.

Källa: Vinterdäck – Transportstyrelsen

Från den 1 december till 31 mars ska personbil klass I, personbil klass II, lätt lastbil, tung lastbil, tung buss och lätt buss samt släpvagnar som dras av sådana fordon, vid färd på väg vara försedda med vinterdäck eller likvärdig utrustning när vinterväglag råder. Kraven gäller även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Exempel på likvärdig utrustning är snökedjor eller sandspridare.

Källa: Vinterdäck – Transportstyrelsen

Vinterdäck som används på bilar och på släpvagnar till bilar med en totalvikt över 3 500 kilo ska:

  • vara märkta med symbolen alptopp/snöflinga eller
  • vara märkta med POR (Professional Off Road) eller
  • vara dubbade

Vinterdäck som monteras på andra axlar än drivaxlar och framaxlar på bilar med en totalvikt över 3 500 kg eller på släpvagnar med en totalvikt över 3 500 kg, får i stället vara märkta med M+S, M.S, M & S, M-S, MS eller ”Mud and Snow”. Dessa däck får även användas på framaxeln på bilar med en totalvikt över 3 500 kg fram till och med den 30 november 2024. Dessutom får däck med dessa märkningar användas på drivaxlar på bilar med en totalvikt över 3 500 kg under förutsättning att däcken är särskilt framtagna för vinterkörning fram till och med den 30 november 2024. Se även tabell – krav för vinterdäck, under relaterade dokument.

Källa: Vinterdäck – Transportstyrelsen

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däckfrågor kring tunga fordon.

016 51 55 11
langeslv@kransensgummi.se

Måndag – Fredag 7.00 – 16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon!

Stefan Blomqvist

Verkstadschef

Ricky Blomqvist

Däcktekniker

Jimmy Nordström

Däcktekniker

Mikael Hörnell

Däcktekniker