Låt Langes byta däcken till ditt tunga fordon

På Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon kan vi byta dina lastbilsdäckdäck, entrepreanddäck, traktordäck eller däck till andra typer av tunga fordon. Vi gör det snabbt och smidigt och vi erbjuder även skiften på plats med vår servicebil.

Låt Langes byta däcken till ditt tunga fordon

På Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon kan vi byta dina lastbilsdäckdäck, entrepreanddäck, traktordäck eller annat tungt fordon. Vi gör det snabbt och smidigt och sedan tvättar och förvarar vi dem åt dig.

Vi byter dina däck snabbt och smidigt, och sedan tvättar och förvarar vi dem åt dig.

Byte, tvätt, däckkontroll & förvaring

Minst två gånger om året är man tvungen att byta sina däck. Men på Langes Gummiverkstad – Tunga Fordon utför vi däckbyten året om. Vi tar hand om däckskiften på alla typer av tunga fordon, och vi kan också tvätta och förvara dina däck tills du behöver dem nästa gång. Har du ett eller flera trasiga däck så kan vi även reparera dem åt dig.

Vi gör jobbet snabbt och smidigt

När du byter däck hos Langes Gummiverkstad – Tunga Fordon kan du vara trygg med att arbetet görs på rätt sätt. Vi har mångårig praktisk erfarenhet av däckbyten, och garanterar ett snabbt och smidigt jobb med hög personlig service. Vi hanterar också däck för alla typer av tunga fordon, allt från lastbilar, entreprenadmaskiner och traktorer till övriga tunga fordon. Kontakta oss så kan vi berätta mer om vårt utbud av tjänster.

FAQ

vanliga frågor om däckbyte för tunga fordon

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck från 1 december till 31 mars om det är vinterväglag. Det är därför vanligt att byta till sommardäck i april, men det kan variera beroende på väderförhållandena.

Det lagligt att använda sommardäck mellan 1 april och 30 november, så länge det inte råder vinterväglag. Det är dock viktigt att komma ihåg att väderförhållandena varierar, särskilt i olika delar av landet, så det är avgörande att bedöma väg- och temperaturförhållanden när du väljer att byta till sommardäck. Vid tidiga vårar eller sena höstar kan det fortfarande vara lämpligt att använda vinterdäck om temperaturen är nära eller under noll grader och/eller om det finns risk för snö och is på vägarna.

Kontrollera lufttrycket i dina däck varje månad och alltid inför längre resor. Korrekt lufttryck är viktigt för däckens livslängd, bränsleeffektivitet och säkerhet.

Lagligt minimidjup för sommardäck är 1,6 mm, men för bästa säkerhet rekommenderas minst 3 mm. För vinterdäck är minimidjupet 3 mm.

Det rekommenderas starkt att inte blanda däcktyper, eftersom olika däck har olika egenskaper som kan påverka bilens hantering och säkerhet.

Däckens livslängd varierar, men de bör generellt bytas ut efter 5-10 år. Det beror på användning, förvaring och underhåll. Regelmässiga kontroller är viktiga.

Slitna däck minskar greppet, ökar bromssträckan och påverkar negativt bilens väghållning och säkerhet. Det är viktigt att byta däck i tid för att upprätthålla optimal prestanda och säkerhet.

Att köra med punkterade däck är farligt och kan leda till ytterligare skador på däcket och bilen. Byt ut eller reparera punkterade däck omedelbart.

Däckstorlek och specifikationer finns i bilens instruktionsbok och på informationsetiketten i förardörren eller vid bränsleluckan. Det är viktigt att välja rätt däck för din bilmodell. Vi hjälper dig såklart att hitta rätt däck till din bil!

Däckbalansering är viktigt för att undvika vibrationer i ratten och för att minska slitaget på däck och fjädring. Det bör göras vid varje däckbyte och när nya däck monteras.

  1. Kontrollera och justera lufttrycket: Justera lufttrycket till rekommenderad nivå innan du förvarar dem.

  2. Skydda däcken: Använd däckpåsar för att skydda mot damm och smuts.

  3. Förvaringsplats: Förvara däcken i en torr, sval och mörk plats. Undvik platser där däcken kan utsättas för ozon, som i närheten av elektriska motorer.

  4. Positionering: Om däcken är monterade på fälgar, förvara dem staplade eller hängande. Om de inte är monterade på fälgar, är det bäst att förvara dem stående och rotera dem något varje månad.

Vi förstår att rätt förvaring av däck är avgörande för att bibehålla deras kvalitet och livslängd. Vårt däckhotell garanterar optimala förhållanden för dina däck, oavsett säsong. Vi hanterar dina däck med största omsorg, från kontroll och rengöring till säker förvaring i en anpassad miljö. Lämna dina däck hos oss och slipp bekymmer om utrymme och underhåll hemma. Med Trosa Däckmarknads däckhotell är dina däck i trygga händer och redo för nästa säsong.

Kontakta oss

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina däckfrågor kring tunga fordon.

016 51 55 11
langeslv@kransensgummi.se

Måndag – Fredag 7.00 – 16.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Storleken på dina nuvarande däck går att avläsa på sidan av däcket.
Däckets dimension anges med siffror och en bokstav, se nedan i gult.
Fyll i dessa i kontaktformuläret ovan. T.ex. 205/55 R17

vi som jobbar på Langes Gummiverkstad - Tunga Fordon!

Stefan Blomqvist

Verkstadschef

Ricky Blomqvist

Däcktekniker

Jimmy Nordström

Däcktekniker

Mikael Hörnell

Däcktekniker